O vacanță pentru simțuri
Parte integrantă a complexului lagunar Razim-Sinoe, cel mai mare din România, Razelm Luxury Resort este amplasat chiar în mijlocul naturii, fiind încercuit de nu mai puțin de 50 de insule.
La orice mică incursiune în aer liber vă veți trezi înconjurat de vegetație specifică zonelor umede – stuf, papură, salcie, nuferi. De asemenea, vă vor ține companie peste 40 de specii de pești de apă dulce, mai bine de 360 de specii de păsări, cât și o varietate de animale sălbatice.
Deconectați-vă în inima Deltei Dunării, învăluiți de lux și natură, iar noi vă garantăm o experiență de neuitat.
Complexul lagunar Razim-Sinoe
Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Delta Dunării, complexul este declarat ca fiind cea mai mare întindere de apă dulce din România. În zonă veți găsi și rezervațiile Grindul Lupilor și Chituc, adevărate paradisuri pentru turiștii care vor să observe zeci de specii de păsări în mediul lor natural. Destinația este superbă, iar drumul până acolo este la fel de minunat.
Cetatea Enisala
Ruinele fortăreței medievale zac pe Dealul Gras, un deal calcaros ce domină zona lacurilor Razim și Babadag, aflat la aproximativ 2 km de localitatea Enisala. Peisajele care se dezvăluie la poalele cetății sunt absolut spectaculoase. De sus puteți admira dealurile de pe cuprinsul rezervației Enisala, cât și lacurile Razim și Babadag, care oferă la apus o perspectivă de poveste.
Delta Dunării
Fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România. E cea mai bine conservată deltă din Europa și parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Un colț fermecător de natură sălbatică unde singurele urme de civilizație sunt bărcile care trec agale când și când prin labirintul de canale. În deltă își află sălaș peste 5.500 de specii dintre care peste 1.800 sunt de plante, multe fiind ocrotite de lege.
Cetatea Argamum si Capul Doloșman
Pe malul lacului Razelm găsiți adevărate comori ale istoriei – Cetatea Argamum și Capul Doloșman, primele așezări de pe teritoriul românesc menționate în documente antice (sec. VI î.Hr.). Pe drumul către ele vă puteți bucura de splendoarea satului Jurilovca, o localitate aparte populată de lipoveni. Turiștii care ajung pe aceste meleaguri rămân plăcut surprinși de pitorescul zonei.
Gura Portiței
Gura Portiței oferă o experiență unică în Europa prin faptul că este o limbă de nisip care separă două lumi: Marea Neagră și lacurile Deltei Dunării, în mod specific Lacul Razelm. A fost înființată ca sat pescăresc, însă astăzi este o destinație extrem de atractivă pentru tot mai mulți turiști. Puteți ajunge ușor la Gura Portiței cu barca sau șalupa din satul Jurilovca.
Portul Jurilovca
Portul din localitatea Jurilovca este principalul punct de plecare înspre Gura Portiței, dar și către alte obiective situate în Delta Dunării, cum ar fi Capul Doloșman sau Lacul Razelm. Portul este amplasat la malul lacului Golovița și are o capacitate de 80 de locuri de acostare pentru ambarcațiuni, o zonă verde și un spațiu special amenajat pentru picnic.
Străzile Razelm si Golovița
Strada Razelm se află chiar deasupra falezei ce mărginește localitatea. Împreună cu Golovița, se numără printre puținele străzi ce păstrează aspectul tradițional al satului lipovenesc. De-a lungul lor puteți admira case vechi de peste 100 de ani, acoperite cu stuf, cu ferestrele lor specifice. Descoperiți Jurilovca de odinioară și poate un bătrânel din zonă vă va saluta zâmbind cu „Dobri Deni”.
Parcul Național Munții Măcinului
Cei mai bătrâni munți din țară adăpostesc singurul parc național aflat în afara Carpaților, cu fantastica sa biodiversitate. Pe deasupra lor trece „Via Pontica”, al doilea cel mai mare culoar de migrație al păsărilor din Europa (peste 30.000 de păsări). Tot în Munții Măcinului găsiți Lacul Iacobdeal, format în urma umplerii cu apă a unei vechi cariere de granit, precum și un „Sfinx” asemănător celui din Bucegi.