Regulament cazare

Câteva reguli pentru un sejur perfect

Dragi oaspeți,

 Întrucât dorim să vă oferim o experiență de neuitat la Razelm Luxury Resort, am stabilit o serie de principii și reguli de care vă rugăm în mod respectuos să țineți cont atât în timpul sejurului dumneavoastră, cât și după ce acesta se va fi încheiat.

Rezervare

Rezervarea se face direct pe site-ul www.razelmluxuryresort.ro sau la unul dintre următoarele numere de telefon: +40 741 880 080 sau +40 340 401 000.

Rezervările vor fi garantate cu un card valabil la data rezervării sau cu o plată anticipată. În caz de neprezentare, hotelul își rezervă dreptul de a reține suma aferentă primei nopți și de a elibera camera pentru restul perioadei rezervate.

***

Anularea rezervării

Orice anulare de rezervare a camerei se va trimite în scris pe adresa de e-mail reception@razelmluxuryresort.ro cu minimum 24 de ore înainte de data de check-in.

Plățile în avans nu sunt rambursabile, se pot doar compensa cu un sejur viitor, în situații excepționale. Orice situație se verifică în prealabil cu recepția.

***

Tarife

Tarifele Razelm Luxury Resort diferă atât în funcție de tipul de cameră pentru care optați, de disponibilitate, zi și anotimp, cât și în funcție de numărul de persoane alocate fiecărei camere (mai multe detalii pe pagina de rezervări).

***

Sosirea și plecarea

Primirea camerei (check-in) se poate face începând cu ora 15:00.

Eliberarea camerei (check-out) se va face înainte de ora 12:00.

În cazul în care în prima de zi de sejur camera se dorește a fi disponibilă înainte de ora 15:00, solicitarea va fi onorată în limita disponibilității pe baza achitării unui cost suplimentar.

În cazul în care în ultima zi de sejur doriți să eliberați camera după ora 12:00, se poate oferi un late check-out în limita disponibilității, fără un cost suplimentar, până la ora 14:00, încasându-se 50% din contravaloarea nopții de cazare pentru depășirea orei 14:00. Pentru solicitări de late check-out după ora 18:00 se va achita tariful integral al încă unei nopți de cazare.

Aceste solicitări vor fi clarificate și onorate numai în măsura în care hotelul nu are deja confirmări ferme pentru spațiile de cazare respective.

Oaspeții care eliberează camerele până la ora 12:00 pot lăsa bagajele la recepție, într-un spațiu dedicat acestui serviciu, fără costuri suplimentare.

***

Cazare

Toți copiii sunt bineveniți, indiferent de vârstă.

Cazarea copiilor cu vârste cuprinse între 3-11 ani se va face gratuit atunci când sunt folosite paturile existente, achitându-se doar suplimentul de 25 euro pe zi pentru mic dejunul suplimentar.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani există posibilitatea punerii la dispoziție, în mod gratuit și în limita disponibilității, a unui pătuț pentru bebeluși.

Vă rugăm ca, atunci când faceți rezervarea, să ne comunicați dacă aveți nevoie de un pătuț pentru copil, pentru a va putea onora solicitarea, în limita disponibilității.

Începând cu vârsta de 12 ani, copiii sunt considerați adulți din punctul de vedere al regimului hotelier. Pentru aceștia se va achita suplimentul de 15 euro pe noapte dacă folosesc paturi suplimentare, respectiv suplimentul de 25 euro pe zi pentru mic dejunul suplimentar.

Capacitatea maximă pentru paturi suplimentare într-o cameră este 1.

Tipurile de camere care pot găzdui paturi suplimentare sau pătuțuri sunt camerele Standard, Deluxe, Premium, apartamentele, cât și bungalourile.

Vă rugăm ca, atunci când faceți rezervarea, să ne comunicați dacă aveți nevoie de un pat suplimentar pentru copil pentru a va putea onora solicitarea, în limita disponibilității.

***

Semnalistică

Pentru nevoie speciale în timpul sejurului puteți folosi semnalistica de pe tabletele cu care sunt dotate camerele:

  • activarea butonului DND (do not disturb, nu deranjați) – cu permisiunea dumneavoastră, se va intra în cameră pentru verificarea utilităților și a curățeniei în intervalul orar 7:00 – 15:00 sau la ora stabilită de dumneavoastră și comunicată la recepția hotelului. Dacă butonul respectiv este activat, cartelele personalului tehnic și ale celui de curățenie nu vor funcționa, deci le va fi restricționat accesul în camera dumneavoastră;
  • activarea butonului Make my room – prin acest mesaj solicitați efectuarea curățeniei în camera dumneavoastră.

***

Vizitatori

Puteți primi musafiri în camera dumneavoastră fără costuri suplimentare între orele 08:00 și 22:00, însă aceștia trebuie să se înregistreze la recepție prin completarea fișei de vizitator.

***

Dress Code

Razelm Luxury Resort nu practică un cod vestimentar special, însă recomandăm practicarea unui nivel de bun-simț al decenței și respectului atât față de ceilalți oaspeți, cât și față de personalul resortului.

Nu vor fi acceptate în restaurant și în recepția hotelului persoanele îmbrăcate în halat, costum de baie, maiou, șort sau încălțate cu șlapi.

Accesul în zona piscinei este permis doar în costum de baie, șlapi curați, prosop, halat.

În piscină este interzis accesul persoanelor cu boli dermatologice și infecțioase, precum și accesul minorilor sub 14 ani neînsoțiți sau nesupravegheați.

***

Modalități de plată

Pentru plata serviciilor Razelm Luxury Resort sunt acceptate cardurile de credit (Visa, Mastercard, Maestro, American Express), plata numerar (RON) sau prin transfer bancar.

În acest ultim caz, vă rugam să prezentați la cazare OP-ul vizat de bancă.

Vă informăm că plata sau preautorizarea cardului se face în momentul cazării (check-in-ului).

În cazul în care se dorește efectuarea plății la sfârșitul sejurului, se va constitui obligatoriu un depozit pe card sau numerar pentru perioada și serviciile de cazare solicitate.

În situația transferului bancar, plata trebuie efectuată în avans pe baza facturii proforme.

***

Dispute și reclamații

Ne rezervăm dreptul de a debita cardul oaspeților noștri, independent de dorința lor, cel puțin în următoarele situații:

  • au părăsit incinta hotelului fără să plătească pentru serviciile Razelm Luxury Resort de care au beneficiat;
  • au produs degradări sau distrugeri;
  • au plecat cu obiecte care nu le aparțin și a căror contravaloare nu au plătit-o la recepție;
  • nu au anulat rezervarea la termenul stabilit;
  • au fumat în incinta hotelului sau a camerelor, deși fumatul este interzis;

Vom încerca să rezolvăm pe cale amiabilă orice controversă, dispută sau reclamație care ar putea să apară în urma aplicării acestor termeni și condiții. În cazul în care acest lucru nu este posibil, aceasta va intra sub jurisdicția instanțelor judecătorești Tulcea.

***

Fumatul în spațiile interioare

Fumatul tradițional nu este permis în incinta camerelor Razelm Luxury Resort, conform legislației aplicabile în vigoare (legea 349/2002 modificată și completată prin legea 15/2016). Razelm Luxury Resort pune la dispoziție spații pentru fumători amenajate în aer liber.

Razelm Luxury Resort dispune doar de camere pentru nefumători. În cazul în care nu se respectă prevederile prezentului regulament, se va aplica o taxă suplimentară în valoare de 200 euro.

***

Animalele de companie

Regula generală nu permite cazarea în hotel a persoanelor însoțite de animale sau de păsări.

***

Mic dejunul, prânzul și cina

Mic dejunul este pregătit sub formă de bufet suedez și servit în incinta Restaurantului Argead de luni până joi în intervalul orar 07:00 – 10:00, iar de vineri până duminică în intervalul orar 07:00 – 10:30.

Puteți invita pe oricine să servească mic dejunul cu dumneavoastră, însă este obligatoriu ca fiecare persoană invitată să achite contravaloarea acestuia, respectiv 25 euro/persoană, să respecte normele de comportament și să aibă o ținută decentă.

Puteți servi prânzul și/ sau cina într-o atmosferă relaxată în cadrul restaurantului Argead, situat la parterul hotelului, cât și pe terasele Argead și Alexander deschise zilnic în intervalul 12:00 – 23:00.

Dacă doriți să vă bucurați de o cafea sau de un cocktail, puteți opta și pentru zona de bar, la interior sau exterior.

Pentru mesele cu meniul prestabilit (evenimente etc.), rezervarea este confirmată și garantată prin achitarea unui avans. Acesta se pierde în cazul neonorării rezervării efectuate.

***

Regulament piscină

Este interzis accesul în incintă cu mâncare sau băutură.

Este interzis accesul persoanelor aflate sub influența alcoolului, cu un aspect respingător sau cu haine murdare.

Este interzis accesul în piscină cu plăgi, dermite, dermatoze sau boli transmisibile.

Clienții au obligația de a folosi prosoape la utilizarea șezlongurilor.

Accesul în piscină se face după efectuarea unui duș.

Intrarea în piscină se face în costum de baie.

Nu este permis accesul cu animale de companie.

Nu răspundem pentru lucrurile personale uitate sau pierdute.

Nu sunt permise săriturile în apă, alergările și jocurile imprudente pe marginea bazinului. Se interzice împingerea în apă a persoanelor. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale accidente sau probleme de sănătate din aceste motive.

Copiii sub 10 ani au acces în piscină sau la locul de joacă doar supravegheați de părinți. Nu ne asumăm răspunderea pentru accidentări.

Vă rugăm să respectați personalul și să nu deteriorați bunurile.

***

Room Service

Room service-ul este disponibil la cerere în intervalul orar 07:00 – 00:00.

***

Spațiul de parcare

Razelm Luxury Resort pune la dispoziția clienților săi, în limita disponibilității, 200 de locuri de parcare.

Deși luăm toate măsurile de precauție, nu ne asumăm responsabilitatea în caz de furt sau de daune pe suprafața proprietății noastre. Pentru evitarea acestor neplăceri, nu lăsați obiecte de valoare în interiorul autoturismelor.

***

Siguranța obiectelor personale

Razelm Luxury Resort este dotat cu sisteme electronice omologate de monitorizare a accesului în cameră și de deschidere a seifurilor.

Recomandăm folosirea seifurilor disponibile în camere pentru depozitarea obiectelor de valoare. Nu ne asumăm niciun fel de răspundere pentru obiectele uitate, pierdute sau presupus furate în incinta Razelm Luxury Resort.

***

Băuturile alcoolice

În cadrul Razelm Luxury Resort sunt interzise aducerea și consumarea băuturilor alcoolice din exteriorul acestuia, precum și depozitarea acestora în minibar, fără acordul prealabil din partea conducerii,.

Restaurantul își rezervă dreptul de a nu mai servi persoanele care se află în stare de ebrietate sau care devin recalcitrante.

***

Servicii oferite

Clienții cazați în cadrul Razelm Luxury Resort beneficiază de o ofertă preferențială de servicii gratuite și cu plată. În cazul serviciilor cu plată, puteți obține informații suplimentare la recepția hotelului.

***

Protecție în caz de Incendiu

Siguranța clienților noștri se situează pe primul loc, motiv pentru am luat toate măsurile de siguranță și protecție în cazul apariției unui incendiu.

Ușile de acces în camere și cele care dau către căile de evacuare au fost tratate ignifug, asigurând o rezistență de 30 minute la flacără directă. Nu lipsesc nici detectoarele de fum din camere, planul de evacuare sau hidranții și extinctoarele de mare capacitate amplasate pe holurile hotelului.

Sistemul de alarmare împotriva incendiilor este automat și conectat direct la dispeceratul hotelului, precum și la societatea de pază și intervenții. Atenția pentru detalii s-a extins și către căile de evacuare din cadrul hotelului, acestea fiind marcate cu elemente luminoase, alimentate non-stop de la surse proprii de energie.

***

Asistența socială

Dorința noastră este aceea de a asigura cele mai bune condiții persoanelor cu dizabilități, prin urmare majoritatea spațiilor din hotel sunt accesibile acestora.

Dacă aveți nevoie de asistență specială de orice natură, vă rugăm să ne anunțați în avans pentru a putea să vă oferim un sejur cât mai agreabil.

***

Politica de protecție a mediului

Protecția mediului reprezintă pentru noi o preocupare permanentă, motiv pentru care promovăm o atitudine responsabilă în acest sens.

Detergenții folosiți pentru spălarea și sterilizarea lenjeriilor, prosoapelor, fețelor de masă și a halatelor sunt biodegradabili, iar economisirea lor are ca rezultat o conservare mai bună a mediului înconjurător.

Lenjeria se schimbă o dată la două zile de cazare sau la cererea clientului, iar prosoapele se schimbă zilnic. Pentru a ne semnaliza dorința dumneavoastră de a schimba obiectele de lenjerie și prosoapele, vă rugam să le lăsați pe jos sau în cadă.

***

Program de eliminare a clienților indezirabili

Clienții trebuie să se conformeze uzanțelor hoteliere. Astfel, aceștia vor trebui să respecte atât liniștea în hotel, restaurant, facilități, cât și normele de conviețuire socială și cele morale.

De asemenea, clienții Razelm Luxury Resort trebuie să aibă grijă de proprietatea încredințată lor pe parcursul cazării.

Orice încălcare a uzanțelor hoteliere sau a normelor morale și de conviețuire socială conferă hotelierului dreptul de a întrerupe imediat contractul și cazarea.

Ne rezervăm dreptul de a refuza cazarea, servirea în restaurant și accesul pe proprietatea noastră a clienților în stare de ebrietate, nepoliticoși sau turbulenți care, prin atitudinea lor, aduc prejudicii imaginii hotelului sau deranjează alți clienți. Contravaloarea eventualelor distrugeri sau degradări ale bunurilor materiale aparținând Razelm Luxury Resort va fi suportată de către cei vinovați de producerea acestora.

Ținând cont de cele menționate mai sus, ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienții.

***

Integritate structurală

Pentru Razelm Luxury Resort siguranța structurală și structura de rezistență a clădirii sunt vitale, de acestea depinzând stabilitatea, rezistența și durabilitatea în timp. De aceea, îmbinând arhitectura cu ingineria structurală, clădirea a fost proiectată astfel încât să asigure în orice situație întregul necesar de securitate.

Natura terenului ales pentru fundație determină capacitatea portantă a terenului și reprezintă presiunea maximă pe care o poate suporta terenul de fundare, fără a exista riscul ruperii acesteia. În ceea ce privește pereții, aceștia preiau greutatea clădirii și o transmit fundației, asigurând izolarea termică, fonică și rezistența la solicitări orizontale precum vântul sau cutremurele.

***

Clauze finale

Considerăm că, în momentul accesării oricărui serviciu oferit de către Razelm Luxury Resort (cazare, restaurant, evenimente), toți clienții au luat cunoștință de termenii și condițiile mai sus menționate și le-au acceptat tacit.

***

Modificări de termeni și condiții

Termenii și condițiile pot fi modificate oricând de către Razelm Luxury Resort fără a se face notificări în prealabil.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim un sejur extraordinar!

Cu deosebită apreciere,

Echipa de management a Razelm Luxury Resort